Mainos
Mainos

Litvinenkon vaimo: Venäjän viranomaiset ehkä murhan takana

Marina Litvinenko uskoo brittitutkijoiden löytävän hänen miehensä tappajat.

Entisen venäläisvakoojan Aleksandr Litvinenkon vaimo uskoo, että Venäjän viranomaiset saattavat olla hänen miehensä murhan takana.

- Tietenkään se ei ollut Vladimir Putin itse. Mutta se, mitä Putin tekee Venäjällä, mahdollistaa britin surmaamisen Britannian maaperällä. Uskon, että murhan takana voivat olla Venäjän viranomaiset, Marina Litvinenko sanoi Mail on Sunday -lehdelle.

Hän kertoi uskovansa, että brittitutkijat löytävät hänen miehensä tappajat. Samanlaista uskoa hänellä ei ole venäläisiä tutkijoita kohtaan.

Britannian poliisi kertoi tänään, että kaksi poliisia on altistunut radioaktiiviselle säteilylle tutkiessaan Aleksandr Litvinenkon murhaa. Poliisin mukaan heissä havaittu polonium-210:n määrä on kuitenkin pieni.

Litvinenko kuoli radioaktiivisen polonium-210:n myrkyttämänä marraskuun lopulla. Murhatutkimukseen osallistuneista poliiseista 26 on testattu säteilyn varalta.

Poliisin mukaan molemmat säteilylle altistuneet poliisit ovat kunnossa, mutta heidän tilaansa tarkkaillaan.

Polonium-jäämiä löytyi Hampurista

Saksalaisviranomaiset kertoivat sunnuntaina löytäneensä jälkiä polonium-210-myrkystä Hampurista paikoista, joissa entisen venäläisvakoojanLitvinenkon kontakti kävi ennen tapaamistaan Litvinenkon kanssa.

Litvinenko tapasi venäläisen liikemiehen Dimitri Kovtunin Lontoossa päivänä jolloin hän sairastui.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme