Mainos
Mainos

Video: Britannian pääministeriltä poikkeuksellinen lausunto – maahan ennenaikaiset vaalit

Britanniassa pidetään ennenaikaiset parlamenttivaalit 8. kesäkuuta, kertoo Britannian pääministeri Theresa May. 

Pääministeri May ilmoitti asiasta odottamattomassa tiedonannossa, mikä on hyvin harvinainen toimintatapa. Vastaavia lausuntoja annetaan vain erityisen painavista syistä.

– Vaalit on pidettävä, ja ne on pidettävä nyt. Meillä on nyt ainutkertainen tilaisuus saada tämä tehdyksi ennen kuin yksityiskohtaiset keskustelut alkavat, May sanoi viitaten brexitiin.

Pääministerin mukaan Britannia tarvitsee vakautta, varmuutta ja vahvaa johtajuutta EU-kansanäänestyksen jälkeen.

– Tämä maa on yhdistynyt, mutta Westminster ei ole. Olen päättänyt, että ainut tapa taata vakaus ja turvallisuus tuleviksi vuosiksi on pitää nämä vaalit, May jatkoi.

Vaalit vaativat kaksi kolmannesta alahuoneen äänistä

Pääministerin kanslia oli ennen tätä toistuvasti kiistänyt tiedot, joiden mukaan vaalit pidettäisiin ennen niiden määräaikaa vuonna 2020.

Ennenaikaiset vaalit voidaan järjestää, jos kaksi kolmannesta alahuoneen jäsenistä kannattaa ehdotusta. Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn oli jo aikaisemmin kertonut, että puolue kannattaa ennenaikaisia vaaleja.

Vaaleista äänestetään alahuoneessa huomenna.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme