Mainos
Mainos

Video: Venäjän ulkoministeri Lavrov piti vuotuisen tiedotustilaisuutensa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov pitää tänään vuotuisen lehdistötilaisuutensa, jossa hän ruotii menneen vuoden tapahtumia.

Kulunut vuosi on ollut uutispitoinen - Lavrovin voi odottaa kommentoivan ainakin Venäjän roolia Syyriassa, Turkki-suhteita, Yhdysvaltoja, Ukrainaa sekä sotilasliitto Natoa.

Vuoden aikana Venäjä on operoinut mittavan ilmaiskujen sarjan Syyriaan huolimatta kansainvälisestä vastustuksesta. Venäjä on tukenut Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastoin kuin länsimaat.

Yhdysvalloissa Venäjää on syytetty vaaleihin puuttumisesta ja hakkeroinnista, mikä on entisestään viilentänyt suurvaltojen välejä. Lavrovin ja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn välit ovat erimielisyyksistä huolimatta enimmäikseen näyttäneet asiallisilta ja kunnioittavilta. Yhdysvaltain seuraavan hallinnon Venäjä-linja on kuitenkin vielä arvoitus, viestit Valkoisesta talosta ovat olleet osittain hyvinkin ristiriitaisia. Maiden pitäisi pystyä neuvottelemaan ainakin ydinasepolitiikasta, Lähi-idästä ja Syyriasta.

Pakotteet ovat edelleen kiristäneet Venäjän suhdetta EU-maihin, mutta asiassa on nähty lientymisenkin merkkejä. Jopa pakotteiden keventämisellä on spekuloitu.

Venäjän ja Naton välit ovat hyiset, mikä johtuu erityisesti Itä-Eurooppaan sijoitettavista kiertävistä Nato-joukoista, joita Venäjä pitää uhkana kansalliselle turvallisuudelleen.

Lavrovin laajassa tiedotustilaisuudessa on paikalla MTV:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Iida Tikka. Kysymyksiä jaetaan toimittajille arpomalla, ja myös Tikalla on kysymys valmiina mikäli arpaonni osuu kohdalle. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme