Mainos
Mainos

MTV Uutiset seurasi Putinin puhetta: "Panama-paperit olivat provokaatio"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ehtinyt puhua kansalaisille osoitetussa tv-ohjelmassa jo muun muassa Venäjän taloudesta, kansainvälisistä suhteista ja Syyrian tilanteesta.

MTV:n Venäjän-kirjeenvaihtaja Iida Tikka seuraa tilaisuutta livenä tämän jutun lopussa sekä Twitterissä.

Iida Tikka arvioi, että seulan saattaa läpäistä muutama kriittinenkin kysymys.

– Viime vuonna oli yksi kysymys Boris Nemtsovin murhasta, eli kyllä sieltä aina pari pari kriittisempääkin kysymystä pääsee läpi.

Kyselyohjelmaa on järjestetty vuosittain. Tänä vuonna venäläiset ovat lähettäneet yli kaksi miljoonaa kysymystä.

15.45 Lähetys on päättynyt 3,5 tunnin jälkeen.

15.38 Putin Obamasta: Hienoa, että Obama pystyy myöntämään virheensä, sen pysty tekemään vain vahva mies. Mutta nyt Libyan virheitä toistetaan Syyriassa.

15.37 Putinin mukaan on liian varhaista sanoa, aikooko hän pyrkiä presidentiksi vuoden 2018 vaaleissa. Hänestä on puhuttava siitä, miten kansan luottamus taataan nyt.

15.35 Putin: Venäjä ei  aio leikkata puolustusmenojaan. 

15.33 Lapsi kysyi, voisiko maata johtaa nainen. Putinin mukaan maan johdossa tarvitaan myös sosiaali- ja terveysalan osaamista, missä nainen voisi olla hänestä hyvä. 

15.30 Kysymys asekaupasta: Syyriassa Venäjä pystyi esittelemään aseitaan, miten jatkossa?

14.59 Kysymys: Mitä tapahtuu Itä-Ukrainassa seuraavaksi, taasko sota? Putinin mukaan lännen pitäisi painostaa Kiovaa, jotta Minskin sopimus toimisi. Ukraina on aiheena tarpeeksi olennainen osa myös sisäpolitiikkaa, eli kysymys saa paljon aikaa verrattuna muuhun ulkopolitiikkaan.

14.44 Keskustelu on jatkunut maatilallisten ja muiden yrittäjien kysymysten äärellä. Toistaiseksi erittäin vähän ulkopolitiikkaa.

14.36 Putinilta kysyttiin pitkä kysymys liittyen sairaiden lasten oikeuksiin. Hän kertoi ymmärtävänsä tilanteen vaikeuden.

14.27 Nyt kysyjänä maatilallinen, joka on huolissaan tulevaisuudestaan, jos sanktiot perutaan ja halvat ulkomaiset tuotteet palaavat markkinoille. Putin: Tuskin lähiaikoina perutaan.

14.10 "Ovatko kaikki Euroopassa tyytyväisiä sairaanhoitoonsa? No eivät. Entä koulutukseen? Eivät varmasti."

14.03 Kysymys: Kumpi Venäjälle huonompi, Donald Trump vai Hillary Clinton? Putinin mukaan on mietittävä, kumpi on Venäjälle parempi.

13.53 Putin esittää epäilyn, että yhdysvaltalaisviranomaiset ovat Panama-papereiden takana. Hänen mukaansa paljastus on "provokaatio".

13.47 Putinilta kysytään veroparatiisikohusta ja Panama-papereista. Putin pitää kiinni kertomuksesta, jonka mukaan Roldugin käyttänyt rahat soittimiin. (Sergei Roldugin paljastui papereiden myötä Putinin pankkiasioiden välimieheksi)

13.36 Lapset saavat kysyä Putinilta. "Miten suhtaudutte aamupuuroon", "Mitä toivoisitte, jos saisitte toivoa mitä vain?"

13.29 "Venäjän pitää parantaa yhteistyötä kansainvälisten urheiluorganisaatioiden kanssa, ja reagoida heidän toiveisiinsa asianmukaisemmin."

13.07 Putinilta kysytään milloin hän esittelee maalle uuden ykkösnaisen. "Ehkä joskus voin täyttää toiveenne".

12.54 Krimiläinen antaa Putinille palautetta sähkönpuutteesta: "Onhan tässä hyviäkin puolia: lapset lukevat enemmän kirjoja ja pelaavat laitteilla vähemmän."

12.49 Tilaisuudessa seurataan suorana sillanrakennusta Krimillä. Putinilta kysytään: "Milloin tulette lomalle Krimille?" Putin vastaa, että tulee, muttei tiedä milloin.

12.43 "Meillä on hyvin lämpimät suhteet suurimman osan maista kanssa, me vain reagoimme meitä kohtaan tehtyihin vääryyksiin."

12.42 Putinin mukaan Venäjä pitää Turkkia ystävänä, mutta Venäjällä on ongelmia "tiettyjen poliitikkojen kanssa".

12.32 Putinilta kysytään erään autotehtaan maksamattomista palkoista. "En tietysti tiedä tuon tehtaan tilannetta, mutta valtio tukee taloustilanteesta kärsineitä aloja, kuten autotehtaita."

12.26 Putin sanoo Venäjän tekevän kaikkensa, että tilanne Syyriassa ei pahenisi.

12.24 "Venäjä kärsinyt paljon terrorismista. Terrorismin uhka on yhä läsnä".

12.21 Putin kertoo asioista, jotka ovat hyvin taloudessa. Hän lisää, ettei pidä kuitenkaan unohtaa, että kansalaisten reaaliansiot ovat pudonneet.

12.15 Putin sanoo taloustilanteen olevan harmaa, mutta parempaan päin menossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme