Mainos
Mainos

Upin ohjelmajohtaja: Näin Brexit vaikuttaa Britanniaan ja koko Eurooppaan

Ero EU:sta todennäköisesti nakertaa Britannian kansainvälistä vaikutusvaltaa niin taloudellisesti kuin maailmanpoliittisesti. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela sanoo, että suuren yhtenäisen markkina-alueen ja poliittisen toimijan kantoja on kuunneltu kansainvälisissä neuvottelupöydissä tarkasti.

– EU on maailmanpolitiikan puolella ollut suurillekin jäsenvaltioilleen vaikutusvallan lisääjä, Jokela toteaa.

Brexitin myötä heikkenee myös EU:n painoarvo, kun se menettää yhden suurista jäsenvaltioistaan, ja epävarmuus koko unionin tulevaisuuden suunnasta lisääntyy. Vaikutuksia EU:n integraatioon on Jokelan mukaan liian aikaista arvioida. EU-eroneuvottelut voivat viedä vuosia ja paljon käytännön yksityiskohtia on ratkaisematta.

Jokela arvioi vaikutuksia MTV:n nettilähetyksessä, haastattelijana Antti Tuuri.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot