Mainos
Mainos

Liikuttunut Pistorius jatkoi todistamistaan oikeudessa

Oscar Pistorius on todistanut toista päivää murhaoikeudenkäynnissään Etelä-Afrikassa.

Pistorius aloitti kuvailemalla, kuinka hänen suhteensa tyttöystäväänsä Reeva Steenkampiin alkoi ja miten he ryhtyivät suunnittelemaan tulevaisuutta.

–  Meillä molemmilla oli syitä olla varautuneita. Meillä molemmilla oli aikaisemmin ollut vaikeita suhteita. Olin hyvin kiinnostunut Reevasta, Pistorius kertoi horjuvalla äänellä.

Puolustus kävi Pistoriuksen kanssa yksityiskohtaisesti läpi viestejä, joita pariskunta oli toisilleen lähettänyt.

Puolustuksen tarkoituksena on kumota syyttäjän viestien perusteella tekemä tulkinta, että pariskunta oli riitaisa ja että Steenkamp pelkäsi Pistoriusta. Puolustus haluaa osoittaa että viestit, joissa Steenkamp oli sanonut pelkäävänsä miesystäväänsä olivat poikkeus lukemattomien rakastavien viestien joukossa. 

Tuomari keskeytti istunnon, kun se oli kestänyt lähes kaksi tuntia. Istunnon on määrä jatkua iltapäivällä.

Pistorius on puolustuksen todistajana jutussa, jossa häntä syytetään naisystävänsä murhasta.

Eilen alkaneen todistajanlausuntonsa aluksi Pistorius pyysi tapahtunutta anteeksi Steenkampin omaisilta. Hän myös sanoi nähneensä jatkuvia painajaisia kohtalokkaan yön jälkeen.

Pistorius kertoi eilen myös omasta rikollisuuden pelostaan ja muisteli tapauksia lapsuudestaan, jolloin hänen hänen kotiinsa oli murtauduttu useita kertoja.

Pistorius on myöntänyt aiheuttaneensa Steenkampin kuoleman, mutta kiistää murhan. Hän sanoo ampuneensa luulleessaan tätä murtovarkaaksi. 

Pistoriusta ei kuvata oikeudenkäynnissä todistuksen aikana, vaan kamera kuvaa istunnon yleisöä ja tuomareita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme