Mainos
Mainos

Live klo 10: Mitä EU jyrähtää pakolaiskriisistä?

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää tänä aamuna vuotuisen Euroopan unionin tila -puheensa. Puheesta odotetaan tietoja konkreettisista toimista pakolaiskriisin hillitsemiseksi.

Junckerin "State of the Union" -puhe on luonteeltaan samantyyppinen suurkatsaus kuin Venäjän ja Yhdysvaltain valtionpäämiesten vuotuiset valtakunnan tila -puheet.

Voit seurata puhetta tästä: 


Jos upotettu video ei näy, voit katsoa lähetystä suorana myös täältä.

Muuttoliikepolitiikan lisäksi Juncker puhuu Euroopan muista suurista haasteista, edistymisestä komission kymmenen prioriteetin saralla ja näkemyksistään EU:n tulevaisuuden suhteen. 

Puhe käynnistää samalla keskustelut Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa komission ensi vuoden työohjelmasta.

Komissio panostaa voimakkaasti myös siirtolaisten ja pakolaisten lähtö- ja kauttakulkumaiden avustamiseen. Keskeisten Afrikan maiden kanssa Maltan Vallettassa marraskuussa pidettävässä huippukokouksessa yritetään löytää keinoja ihmissalakuljetuksen torjumiseksi, palautusten tehostamiseksi ja lähtö- ja kauttakulkumaiden auttamiseksi muilla tavoin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme