Mainos
Mainos

Live klo 10: Mitä EU jyrähtää pakolaiskriisistä?

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää tänä aamuna vuotuisen Euroopan unionin tila -puheensa. Puheesta odotetaan tietoja konkreettisista toimista pakolaiskriisin hillitsemiseksi.

Junckerin "State of the Union" -puhe on luonteeltaan samantyyppinen suurkatsaus kuin Venäjän ja Yhdysvaltain valtionpäämiesten vuotuiset valtakunnan tila -puheet.

Voit seurata puhetta tästä: 


Jos upotettu video ei näy, voit katsoa lähetystä suorana myös täältä.

Muuttoliikepolitiikan lisäksi Juncker puhuu Euroopan muista suurista haasteista, edistymisestä komission kymmenen prioriteetin saralla ja näkemyksistään EU:n tulevaisuuden suhteen. 

Puhe käynnistää samalla keskustelut Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa komission ensi vuoden työohjelmasta.

Komissio panostaa voimakkaasti myös siirtolaisten ja pakolaisten lähtö- ja kauttakulkumaiden avustamiseen. Keskeisten Afrikan maiden kanssa Maltan Vallettassa marraskuussa pidettävässä huippukokouksessa yritetään löytää keinoja ihmissalakuljetuksen torjumiseksi, palautusten tehostamiseksi ja lähtö- ja kauttakulkumaiden auttamiseksi muilla tavoin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot