Mainos
Mainos

Pistoriuksen odotetaan todistavan oikeudenkäynnissä

Oscar Pistoriuksen oikeudenkäynti jatkuu Etelä-Afrikassa viikon tauon jälkeen.

Pistoriusta syytetään naisystävänsä Reeva Steenkampin murhasta. Puolustuksen odotetaan kutsuvan Pistorius tänään todistamaan. 

Puolustuksen ensimmäinen todistaja on kuitenkin patologi Jan Botha. Puolustus on ilmoittanut kutsuvansa kaikkiaan 14-17 todistajaa. 

Oikeudenkäyntiä voi seurata MTV Uutisten nettisivuilla.

Maaliskuun 3. päivänä alkanutta oikeudenkäyntiä on tähän mennessä istuttu 15 päivää. Niiden aikana syyttäjä on pyrkinyt esittämään, että viime vuoden ystävänpäivänä tapahtunut Steenkampin surma oli harkittu murha. Pistorius on kiistänyt murhan, mutta myöntänyt ampuneensa Steenkampin kylpyhuoneen oven läpi luullessaan tätä murtovarkaaksi.

Oikeudessa onkin tutkittu erityisen tarkasti kylpyhuoneen ovea ja siinä olevia luodinreikiä ja hakkaamisen jälkiä.

Pistorius on kertonut poliisille, että ampuessaan oven läpi hänellä ei ollut proteeseja jalassaan. Tajuttuaan, että Steenkamp oli ampumishetkellä kylpyhuoneessa eikä nukkumassa, Pistorius on kertonut kiinnittäneensä proteesit ja yrittänyt avata lukittua ovea hakkaamalla sitä krikettimailalla.

Syyttäjä on pyrkinyt jälkien korkeuden perusteella osoittamaan, että Pistorius on valehdellut proteesien pukemisesta. Silloin on syytä epäillä hänen kertomustaan muiltakin osin.

Rikospaikkatutkijoiden lisäksi syyttäjän todistajina on kuultu myös muun  muassa naapureita, jotka ovat kertoneet kuulleensa huutoa ja ampumista. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot