Mainos
Mainos

Video: Ruotsin poliisi oli saanut vihjeen epäillystä iskijästä – piti pikkutekijänä

Poliisin mukaan epäilyt Tukholman iskusta pidätetyn miehen syyllisyydestä ovat vahvistuneet tutkinnan aikana. Poliisi ei pysty vielä sulkemaan pois mahdollisuutta, että iskussa olisi ollut mukana muita ihmisiä.

Ruotsin turvallisuuspalvelu Säpo oli saanut vihjeen Tukholman epäillystä iskijästä. Vihje ei kuitenkaan liittynyt ääriaineksiin, ja miestä pidettiin pikkutekijänä. 

Poliisi ei ole saanut vahvistettua kaikkien Tukholman iskussa kuolleiden henkilöllisyyttä, joten siitä ei haluta vielä kertoa. Poliisi ei myöskään halua sanoa, oliko iskua suunniteltu ennakkoon.

 Poliisi ei ota kantaa siihen, oliko kuorma-autossa pommi. Poliisin mukaan hytissä oli jotain sinne kuulumatonta, jota tutkitaan edelleen.

Kysymykseen epäillyn mahdollisista Isis-yhteyksistä poliisi sanoi, että se tutkii epäillyn puhelinta, toimintaa sosiaalisessa mediassa ja yhteyksiä ylipäätään, mutta ei osaa vielä sanoa tähän kysymykseen vastausta.

Iskussa haavoittuneista kahdeksan on edelleen sairaalassa, heistä kaksi teho-osastolla. Kuudella on vakavia vammoja.  

Poliisi sanoo työskentelevänsä tiiviisti sekä selvittäessään tapausta että turvatessaan yleisöä. Poliisi pyytää yleisöä pysymään poissa Tukholman keskustan suljetuilta alueilta.

Ruotsin poliisi piti iltapäivällä tiedotustilaisuutta Tukholman eilisen kuorma-autoiskun johdosta. MTV uutiset näytti tiedotustilaisuuden suorana ja sitä voi seurata ylläolevasta ikkunasta. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme