Mainos
Mainos

VIDEO: Murhattu Nemtsov laskettiin haudan lepoon

Moskovassa tuhannet ihmiset ovat käyneet tänään hyvästelemässä murhatun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin. Aamupäivän ajan  Nemtsovin ruumis on ollut avoimessa arkussa Saharov-keskuksessa.

Nemtsov kuljetetaan iltapäivällä Trojekurovskojen hautausmaalle. Samalla hautausmaalla lepää murhattu journalisti Anna Politkovskaja

MTV Uutiset näyttää Nemtsovin hautajaiset suorana nettisivuillaan kello 14.15 alkaen.

Tuoreimpien tietojen mukaan tuomioistuin ei salli oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin osallistua hautajaisiin. Navalnyi kärsii kotonaan arestirangaistusta.  

Venäjä on myös evännyt pääsyn maahan sekä latvialaiselta että puolalaiselta Venäjä-kriittiseltä poliitikolta, jotka olisivat halunneet osallistua hautajaisiin.  

AFP:n mukaan paikalle on kuitenkin tulossa hallituksen edustajia ainakin Puolasta ja Liettuasta.  Britannian entinen pääministeri John Major kävi paikalla ensimmäisten joukossa.  

Nemtsov murhattiin Moskovassa myöhään perjantaina, kun hän käveli naisystävänsä Anna Duritskajan kanssa sillalla Kremlin kupeessa.

Duritskajaa pidetään murhan tärkeimpänä todistajana. Hän pääsi yöllä lähtemään Moskovasta kotimaahansa Ukrainaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme