Mainos
Mainos

LIVE hetki sitten: Tanskan pääministerin tiedotustilaisuus viikonlopun terroritekojen johdosta

Tanskan poliisi on toteuttanut viime päivinä operaatioita, joiden uskotaan liittyvän lauantaisen ampumistapauksen selvittämiseen. Poliisin mukaan kahta eilen pidätettyä miestä epäillään ampujan avustamisesta.

Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidt pitää kello 15.30 Suomen aikaa tiedotustilaisuuden, jonka toivotaan valottavan tapauksen taustoja ja tämän hetkistä tilannetta.

Ampuja surmasi viikonloppuna kaksi ihmistä Kööpenhaminassa. Lisäksi ampumisissa haavoittui viisi poliisia.

Myös epäilty ampuja sai surmansa, kun hän avasi tulen häntä pidättämään tulleita poliiseja vastaan. 22-vuotias mies kuoli poliisin luoteihin.

Epäilty mies oli 22-vuotias ja poliisin tuttu rikollisjengipiireistä.

Hänellä on rekisterissään väkivalta- ja aserikoksia. Ekstra Bladet -lehden mukaan mies oli päässyt vankilasta vain kaksi viikkoa sitten.

Poliisi ei vielä julkistanut miehen nimeä, mutta useiden tanskalais- ja ruotsalaismedioiden mukaan miehen nimi on Omar Abdel Hamid el Hussein.

Tanskalaisen TV2-kanavan mukaan mies on syntynyt Tanskassa. Epäilty tekijä oli ollut poliisin seurannassa jo pitemmän aikaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme