Mainos
Mainos

LIVE hetki sitten: Jopa 3,3 miljoonaa marssi Ranskassa – MTV Uutisten seuranta hetki hetkeltä

Pariisin terrori-iskuissa kuolleiden muistoa ja sananvapautta kunnioitetaan parhaillaan kansalaismarssilla, jossa järjestäjien arvion mukaan on paikalla jopa 1.5 miljoonaa osallistujaa.

Marssilla myös puolustetaan sananvapautta ja vastustetaan terrorismia. Uutistoimisto AFP:n mukaan koko maassa marssi noin 3,3 miljoonaa ihmistä. Ranskan hallituksen arvion mukaan Pariisin marssi on maan historian suurin mielenilmaus.

Pariisin mielenosoitusta voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla klo 15 alkaen. Varsinaisen marssin oli määrä alkaa noin kello 16 Suomen aikaa, mutta se pääsi liikkeelle hieman myöhässä.

MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsu raportoi paikan päältä, lisäksi hetki hetkeltä -seurantaa päivitetään MTV:n toimituksesta käsin.

– Olen juuri tässä massiivisen väkijoukon keskelle. Täällä on valtavan intensiivinen tunnelma, lauletaan marseljeesiä, aplodeerataan, Ranskan liput liehuvat, on paljon symboleita, joilla osoitetaan solidaarisuutta terrori-iskuissa menehtyneille uhreille, mutta myös myös ranskalaisen tasa-arvon, vapauden ja demokratian puolesta, Hopsu kertoi kello 16 maissa.

Jukka Auramies
Jukka Auramies
Liveseuranta toimii mobiililaitteissa vain täysversiossa.

Marssia johtavat useiden valtioiden johtohenkilöt Ranskan presidentti François Hollanden rinnalla marssivat muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel, Britannian pääministeri David Cameron, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Suomen pääministeri Alexander Stubb (kok). 

Marssille odotetaan myös sekä israelilaisia että palestiinalaisia johtohenkilöitä.

– Siitä tulee ennennäkemätön mielenosoitus, joka kirjataan historiankirjoihin. Se osoittaa vapautta ja suvaitsevaisuutta rakastavien ranskalaisten voiman, sanoi maan pääministeri Manuel Valls.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme