Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö puhui YK:n yleiskokouksessa Pohjois-Korean aiheuttamasta uhasta

Pohjois-Korean ydinaseohjelma on presidentti Sauli Niinistön mukaan uhka globaalille rauhalle ja vakaudelle, ja ohjelma on saatava loppumaan.

Niinistö puhui YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa tänään.

– Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston yhteistyö Pohjois-Korean toimien suhteen on ollut menestyksekästä. On tärkeää, että tämä yhtenäisyys säilyy, Niinistö sanoi.

Kansainvälinen yhteisö ei voi Niinistön mukaan suvaita Pohjois-Korean jatkuvia provokaatioita. Hän lisäsi Suomen EU:n jäsenmaana antavan täyden tukensa pakotteille ja vetoavan muiden toimivan samoin.

– Ratkaisua voidaan etsiä ainoastaan neuvotteluilla, joihin Pohjois-Korean hallituksen on osallistuttava ehdoitta.

Suomen kanta ydinaseriisuntaan on Niinistön mukaan tuloksia tavoitteleva ja käytännönläheinen.

– On äärimmäisen tärkeää, että maat, joilla on hallussaan ydinaseita, ovat mukana neuvotteluissa.

Puheessaan presidentti peräänkuulutti myös, että kaikki osapuolet noudattavat Irania koskevaa ydinasesopimusta.

– Pidän myös viimeaikaisia Yhdysvaltojen ja Venäjän välisiä strategista vakautta koskevia neuvotteluita tervetulleina. Toivomme niiden käynnistävän uudelleen asevalvontaneuvottelut niin Euroopassa kuin maailmanlaajuisestikin, Niinistö sanoi.

Hän nosti esille myös sen, että maailmassa on tällä haavaa lähes 68 miljoonaa pakolaista.

– Lähi-idän, Afrikan ja Itä-Ukrainan konfliktit ovat esimerkkejä sanoinkuvaamattomasta inhimillisestä kärsimyksestä. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat kriisit. Kansainvälinen yhteisö ei ole onnistunut ylläpitämään rauhaa ja turvallisuutta, Niinistö huomautti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme