Mainos
Mainos

Live juuri nyt: Mitä Turkki voi oppia Suomelta? Presidenttien yhteisinfo suorana

Turkissa vierailulla oleva presidentti Sauli Niinistö tapaa parhaillaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin.

MTV Uutiset näyttää presidenttien tiedotustilaisuuden nettisivuillaan noin kello 18.30 alkaen. Tilaisuus on myöhässä.

Presidenttien on määrä keskustella Suomen ja Turkin kahdenvälisistä suhteista sekä Turkin ja EU:n suhteista. Muista aiheista esillä ovat Lähi-idän tilanne ja kansainvälinen muuttoliike sekä rauhanvälitys, jossa Suomi ja Turkki ovat tehneet yhteistyötä YK:n puitteissa. 

Niinistö kertoi suomalaistoimittajille ennen tapaamista, että ei aio erityisesti nostaa esiin kansalaisoikeuksien loukkauksia, joita Turkissa on raportoitu tapahtuvan. Presidentti Recep Tayyip Erdogania on syytetty itsevaltaisista otteista. Hallinto on rajoittanut muun muassa pääsyä sosiaalisen median palveluihin ja puuttunut toimittajien työhön.  

– Kokemuksenkin perusteella olen huomannut, että on huomattavasti parempi korostaa sitä, mihin hyvät ihmisoikeudet johtavat kuin tulla opettajamaisesti sormi ojossa. Sitä ei ehkä kuunnella, mutta korostamalla suomalaista kokemusta saa sanomansa hyvin perille, Niinistö kommentoi.

MTV.fi näyttää presidenttien tiedotustilaisuuden nettisivuillaan noin klo 18.30 alkaen. Päivitys klo 18.37: Tiedotustilaisuuden alku on hieman myöhästynyt.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme