Mainos
Mainos

Trump avasi ulkopolitiikkaansa: Amerikkalaiset etusijalle, Nato-maat mukaan kustannuksiin

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump kertoi ulkopoliittisessa linjapuheessaan ajatuksiaan siitä, millaista ulkopolitiikkaa hän presidenttinä harjoittaisi.

Miljardööri Donald Trump kertoi linjapuheessaan, että hän aloittaisi presidenttinä "amerikkalaiset ensin" -ulkopolitiikan. Hän myös vaati, että Yhdysvaltojen liittolaiset osallistuisivat enemmän globaalin turvallisuuden ylläpitoon.

– "Amerikkalaiset ensin" tulee olemaan hallintoni pääteema, Trump sanoi puheessaan.

Trumpin mielestä Nato-maiden tulisi osallistua enemmän puolustuskustannuksiin. Nyt maat ovat ikään kuin suojassa Yhdysvaltojen "puolustussateenvarjon" alla.

– Puolustamiemme valtioiden on maksettava osuutensa kustannuksista. Jos näin ei tapahdu, Yhdysvaltojen tulee valmistautua siihen, että maat saavat puolustaa itse itseään. Meillä ei ole vaihtoehtoa.

Trump kertoi ääri-islamismin leviämisen pysäyttämisen olevan yksi hänen pääprioriteeteistaan. Hän myös kritisoi nykyistä presidenttiä Barack Obamaa siitä, että tämä on antanut Kiinan hyötyä Yhdysvalloista sekä siitä, että tämä on epäonnistunut Isis-järjestön peittoamisessa.

Trump myös kertoi, että presidenttinä hän aikoisi parantaa suhteita Venäjään ja Kiinaan. 

Trump on voittanut selkeästi kaikki viidessä koillisessa osavaltiossa viime yönä pidetyt esivaalit. Hän pitää jo itseään republikaanipuolueen presidenttiehdokkaana ja kehottaa kilpailijoitaan luopumaan kisasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme