Mainos
Mainos

Raivo kiehuu Fergusonissa

Yhdysvalloissa Missourissa rajut mielenosoitukset ovat jatkuneet Fergusonissa.

Mellakointi alkoi, kun oikeus päätti että aseettoman mustaihoisen nuoren ampunut poliisi ei saa syytettä.

Aluksi kaikki alkoi hiljaisuudesta, kun kaupunkilaiset kuuntelivat päätöksen radiosta. Jännitteet alkoivat kuitenkin pian kasvaa, sitten pettymys, järkytys ja viha alkoivat purkautua.

Fergusonissa on poltettu yli kymmenen rakennusta ja useita autoja. Kaupungista on kuultu konetuliaseiden ääniä, ja alueelle on julistettu väliaikainen lentokielto.  

Fergusonin mielenosoitukset ovat levinneet myös nopeasti ympäri maata. Mielenosoituksia on ollut ainakin Seattlessa, Chicagossa, Washingtonissa ja New Yorkissa. New Yorkin poliisipäällikkö Bill Bratton sai kasvoilleen punaista nestettä ollessaan tutustumassa tilanteeseen tunnetulla Times Squarella.  


Oaklandissa Kaliforniassa mielenosoittajat tukkivat valtatien, ja Washingtonissa mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa poliisit yhdistettiin pahamaineiseen, valkoista ylivaltaa kannattavaan Klu Klux Klan -järjestöön.  

Keskustelu suljettu asiattomien kommenttien takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme