Mainos
Mainos

Lohduton näky: Tuhansia tappanut Ukrainan sota kuvina

Itä-Ukrainasta on tänäänkin kantautunut uutisia voimakkaasta pommituksesta. Samaan aikaan iso osa sotaan liittyvistä faktoista on peittynyt informaatiosodan jalkoihin.

Ukrainan armeijan on epäilty peitelleen taisteluissa kuolleiden sotilaiden määrää, jotta tilanne ei vaikuttaisi niin toivottomalta. Samalla Venäjän osallisuudesta paheneviin taisteluihin on käyty kiivasta väittelyä.

Ukrainan parlamentti määritteli tänään Venäjän hyökkääjävaltioksi ja vaatinut naapurimaalleen kovempia pakotteita.

Samalla Itä-Ukrainan kapinallisryhmät Donetskissa ja Luhanskissa nimettiin terroristijärjestöiksi. Parlamentin retoriikka on muuttunut selvästi Minskin kokouksesta, jossa kriisin osapuolet sopivat aselevosta.

Venäjä on toistuvasti kiistänyt syytökset osallistumisesta Itä-Ukrainan taisteluihin.

Siitä huolimatta, että taisteluissa on saanut surmansa yli 5 000 ihmistä, Kiovan hallitus on pidättäytynyt sanomasta, että maa olisi sotatilassa.

EU ilmoitti tänään pohtivansa lisää Venäjän vastaisia sanktioita.

EU-maiden valtiovarainministerit lupasivat talousvaikeuksissa kamppailevalle Ukrainalle 1,8 miljardia euroa lisätukea aiemmin myönnettyjen 1,6 miljardin päälle. Tukipaketti voi kasvaa myöhemmin, jos siihen on tarvetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme