Mainos
Mainos

Lohjan Emojikatu ja Meemikatu nousivat otsikoihin maailmalla – ainakin BBC uutisoi

Lohjalle tulossa olevat uudet tiet Meemikatu ja Emojikatu kiinnostavat jo maailmalla asti. Ainakin BBC uutisoi aiheesta ja pohjaa tietonsa valtaosin MTV:n uutiseen.

BBC viittaa myös Suomen aiempaan maineeseen suosittujen kansallisten emojien luojana. BBC kertoo myös suomalaisten tunteikkaista reaktioista Lohjan nimipäätöksiin. Osa on haukkunut nimiä somessa hirveiksi, osa taas kiittänyt ja pitänyt avausta tervetulleena. Pitkälti somessa on suhtauduttu asiaan huumorimielellä.

Lohjan nimistötyöryhmä halusi uudistaa suomalaista kadunnimistöä niin, että myös nykyajasta jäisi jotakin historiaan. Nimet keksinyt asemakaava-arkkitehti Juha Anttila kertoi aiemmin MTV Uutisille, että nimiin haluttiin liittää jotakin nykyajasta kertovaa.

– Meilläkin alkavat olla kaikki kasvilajit, puulajit, lintulajit melkein jo käytettynä meidän kunnassa, hän kertoi.

Nimet ovat tulossa uudelle liikekeskusalueelle, jonka kaava on tällä hetkellä nähtävänä. Usein ehdotuksia pyydetään myös uusien alueiden asukkaita, joita ei kuitenkaan tällä krtaa ollut.

– Yleensä kaikki haluavat asua Mustikkatiellä tai Koivukadulla, mutta molempia meillä on jo. Koivualkuisia on jo kolmattakymmenettä, Anttila huomauttaa.

Jos kaavaan ei nähtävänä oloaikana tule suurta vastustusta, se hyväksytään ensi vuoden alkupuolella ja Emojikatu ja Meemikatu pääsevät kartalle. Anttilan arvion mukaan vastustus on harvinaista.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme