Mainos
Mainos

Loikannut virkamies: Kim Jong-un valmis käyttämään ydinasetta

Pohjois-Koreasta loikannut korkea-arvoinen virkamies kertoo, että Kim Jong-un on epätoivoinen ja hän on valmistautunut käyttämään ydinaseita Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan.

Thae Yong Ho on korkea-arvoisin Pohjois-Koreasta loikannut virkamies kahteen vuosikymmeneen. Haastattelun tehnyt NBC News kertoo, että Thae kykenee antamaan harvinaislaatuista tietoa Pohjois-Korean hallinnosta.

Thaen mukaan Kim Jong-un pyrkii epätoivoisesti pysymään maan johdossa luottamalla ydinaseiden kehittämiseen ja mannertenvälisiin ohjuksiin.

– Kun hän näkee minkälaisen tahansa merkin Yhdysvalloista tulevasta uhasta, niin hän kyllä käyttäisi ydinaseitaan, Thae toteaa NBC Newsin haastattelussa.

Thae uskoo Pohjois-Korean saavuttaneen erittäin merkittäviä kehitysaskelia ydinaseiden suunnittelussa.

Pohjois-Korealla on arvioitu olevan ainakin kahdeksan ydinasetta. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tiedossa, että maalla olisi kyky iskeä aseilla pitkien matkojen päähän mannertenvälisiä ohjuksia käyttämällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme