Mainos
Mainos

Loistoristeilijä dumppasi jätteitään vuosien ajan mereen – sai jättisakot

Princess Cruise Lines -varustamo on myöntänyt syyllistyneensä seitsemään törkeään rikokseen saastuttaessaan meriä ja tahallisesti yrittäessään peittää toimintansa. 

Kyseessä on Kaliforniassa päämajansa pitävän Princess Cruisen alus Caribbean Princess. Yhtiö joutuu maksamaan tekosistaan 40 miljoonan dollarin sakon.

Alus oli dumpannut mereen öljyn saastuttamaa jätettä vuodesta 2005 alkaen. Rikostutkijat sanovat, että Caribbean Princess ja neljä muuta varustamon alusta ovat syyllistyneet lisäksi laittomaan alusten pilssiveden pois laskemiseen.

– Kyseessä on yhtiö, jonka olisi pitänyt tietää ja toimia paremmin, toteaa oikeusministeriön syyttäjä John Cruden.

Tapahtumat alkoivat paljastua, kun yksi risteilijän konemestareista raportoi laittomasta jätteiden dumppauksesta Britannian rannikolla vuonna 2013.

Pian tämän jälkeen kaksi muuta aluksen työntekijää kuitenkin määräsi, että dumppaukset pitää salata. He myös käskivät alaisiaan valehtelemaan asiasta.  

Varustamo sanoo pahoittelevansa työntekijöidensä toimintaa. Se kertoo lisänneensä valvontaa sekä sijoittaneensa miehistön koulutukseen ja lain vaatimaan välineistöön.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme