Mainos
Mainos

Lomalaiset pakenevat Egyptistä - Kairon lentokenttä ruuhkautunut

Ulkomaalaisten poistuminen Egyptistä on kiihtymässä.

Moni maa järjestää evakuointilentoja tai avustaa muuten maassa olevia kansalaisiaan poistumaan. Myös osa Egyptissä toimivista yrityksistä ja suurlähetystöistä on lähettänyt tai lähettämässä työntekijöidensä perheenjäseniä pois maasta.

Evakuointisuunnitelmia ovat tehneet tai toteuttaneet viikonvaihteessa muun muassa Yhdysvallat, Kreikka, Turkki, Japani ja Intia. Saudi-Arabia järjesti yli 30 lennon ilmasillan, joka alkoi jo lauantaina. Irak lähetti Egyptiin presidentin lentokoneen.

Odottavalla kannalla ovat olleet muun muassa Britannia, Ranska ja Venäjä, joka ei nähnyt tarvetta 40 000 matkailijansa evakuointiin.

Pääkaupungin Kairon lentokenttä on ruuhkautunut maasta pois pyrkivistä matkustajista. Ulkomaalaisten joukossa on myös levottomuuksia pakenevia egyptiläisiä. Matkailijoita on kentällä jumissa peruttujen lentojen takia. Isoista lentoyhtiöistä ainakin Lufthansa ja Air India ovat luvanneet järjestää lisävuoroja.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme