Mainos
Mainos

Lontoon G20-maiden huippukokous alkaa riitaisena

Maailman 20 merkittävimmän talousmaan johtajat aloittavat tänään huippukokouksensa Lontoossa.

Ennakko-odotusten mukaan kokouksesta on tulossa riitaisa, koska Ranska ja Saksa pitävät kiinni vaatimuksistaan talouselämän sääntöjen tiukentamisesta. Sen sijaan muu maailma pumppaisi lisää julkista rahaa markkinoille.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on uhannut jopa kävellä ulos kokouksesta, jos uudistukseen ei suostuta.

- Tavoitteemme on yksinkertainen - vaadimme tuloksia, Sarkozy sanoi eilen.

Ensimmäisellä Euroopan-vierailullaan oleva Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on yrittänyt sovitella G20-maiden kiistaa.

- Luotan vahvaan yksimielisyyteemme siitä, että meidän on tehtävä yhteistyötä ongelmiemme ratkaisemiseksi. Ristiriitoja eri osapuolien välillä on liioiteltu vahvasti, Obama kertoi.

Eilen Obama sopi Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin kanssa aserajoitusneuvottelujen aloittamisesta. Presidentit päättivät myös parantaa maiden välisiä suhteita.

- Uskon että olemme aloittaneet rakentavan keskustelun molemmille tärkeistä asioista, kuten ydinaseiden määrän rajoittamisesta ja asevarustelun leviämisen estämisestä. Molemmat maat haluavat hallita terrorismia ja ääriliikkeitä, jotka uhkaavat meitä molempia, painotti Obama.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme