Mainos
Mainos

Lontoon iskussa henkensä menettäneitä surraan – poliisi Keith Palmer puukotettiin kuoliaaksi

Britanniassa surraan Lontoon iskussa kuollutta poliisia ja muita uhreja. Lontoon eilisessä iskussa kuolleiden määrä on noussut viiteen. Iskussa haavoittui lisäksi noin 40 ihmistä, joista kolme on poliiseja.

Poliisi epäilee iskun liittyvän islamistiseen terrorismiin. Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen epäillyn tekijän henkilöllisyyttä, mutta poliisi on vahvistanut poliisin tietävän tämän henkilöllisyyden ja epäilevät tekijän inspiroituneen kansaivälisestä islamistisesta terrorismista. 

Britannian poliisi on kertonut, että iskussa surmansa saanut poliisi Keith Palmer oli palvellut poliisivoimissa 15 vuotta.

Hän oli 48-vuotias, naimisissa ja perheen isä. Poliisi on ensitiedoista poiketen vahvistanut, että Palmer ei ollut aseistettu iskun tapahtuessa. Epäilty hyökkääjä puukotti Palmeria tämän suojellessa parlamenttia.

– Palmer oli henkilö, joka lähti tänään töihin ja oletti palaavansa työvuoron päätyttyä kotiinsa. Hänellä oli oikeus myös olettaa niin tapahtuvan, errorisminvastaisen yksikön johtaja Mark Rowley toteaa BBC:lle.

Muun muassa useat poliitikot ovat ilmaisseet osanottonsa Twitterissä Palmerin perheelle ja kollegoille sen jälkeen, kun poliisi kertoi hänen nimensä julkisuuteen.

Konservatiivien parlamentaarikko James Cleverly on ilmaissut osanottonsa Palmerin kuolemasta, kertoo BBC. Miehet olivat tunteneet toisensa 25 vuoden ajan ja cleverly kuvailee sydämensä särkyneen rakastettavan miehen poismenosta. Kaksikko oli palvellut yhdessä kuninkaallisessa tykistössä ennen kuin Palmerista tuli poliisi. 

Muun muassa Lontoon pormestari Sadiq Khan kirjoittaa, että Palmer sai surmansa suorittaessaan rohkeasti velvollisuuksiaan, suojellessaan Lontoota sekä "demokratian sydäntä niiltä, jotka haluavat tuhota meidän tapamme elää".

Useat poliisin edustajat ovat puolestaan kiitelleet Twitterissä Lähi-idästä vastaavaa ministeriä Tobias Ellwoodia, joka yritti pelastaa Palmerin antamalla tälle tekohengitystä. Ellwood teki myös parhaansa tyrehdyttääkseen poliisin verenvuodon ennen kuin ambulanssi tuli paikalle.

– Kiitos, että yrititte tänään sir, kirjoittaa muun muassa yksi poliisi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme