Mainos
Mainos

Lontoon keskustan ruuhkamaksu toimii

Ruuhkat ovat vähentyneet huomattavasti Lontoossa ruuhkamaksun käyttöönoton myötä.

Lontoon keskustassa käytössä olevaa ruuhkamaksua on kiitelty. Puolivuotisen olemassaolonsa aikana Lontoon ruuhkat ovat vähentyneet 32 prosenttia, arvioi Lontoon liikennelaitos.

Idean isän, pormestari Ken Livingstonen mukaan autoilu on vähentynyt kokeilun aikana 16 prosenttia, ja se on taas vähentänyt ilmansaasteita. Hyvien kokemusten myötä käytäntöä halutaan laajentaa myös muualle Britanniaan.

Autoilijat pulittavat seitsemän euroa joka kerta, kun ajavat Lontoon keskustaan. Keskustan aluetta valvovat sadat kamerat, jotka tunnistavat autot rekisterinumeron perusteella. Tietokoneohjelma tunnistaa ne autot, jotka eivät maksaneet. "Pummilla" ajavat saavat automaattisesti jopa 120 euron suuruisen sakkolapun kotiinsa.

Käytäntö on saanut myös kritiikkiä, sillä rekisteritunnuksia ei pystytä tunnistamaan sataprosenttisesti. Osa sakoista on nimittäin mennyt väärään osoitteeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme