Mainos
Mainos

Lontoon saasterekat kuriin

Puoli miljoonaa lontoolaista hengittää vaarallisen saastunutta ilmaa.

Seitsemän ja puolen miljoonan asukkaan Lontoo on läntisen Euroopan saastuneimpia kaupunkeja. Ilmanlaatua parantaakseen metropoli on ottanut käyttöön tämän viikon alusta uuden ruuhkamaksun paljon saastuttaville kuorma-autoille ja rekoille. Lontoolaiset ja terveysalan ihmiset kiittävät päätöstä, kuljetusbisnes pelkää tulevaisuutensa puolesta.

Viisi vuotta sitten Lontooseen ilmeistyivät tietullit vähentämään autoliikennettä.

Tämän viikon alusta otettiin käyttöön uusi matalien päästöjen alue. M25-kehätien sisälle saapuvilta, paljon saastuttavilta raskailta ajoneuvoilta peritään 200 punnan, 270 euron, kertamaksu. Kamerat valvovat, ja jos joku yrittää luistaa, mätkähtää sakkoa tuhat puntaa, yli 1300 euroa.

Uusi maksu koskee noin kymmentätuhatta raskasta ajoneuvoa. Maksu aiotaan ulottaa myös paljon saastuttaviin busseihin ja pakettiautoihin. Kuljetusala on huolissaan, vaikka suurin osa rekoista välttää maksun.

Uuden maksun kannattajien mukaan se leikkaa pahimpia päästöjä 16 prosenttia ja säästää terveyskuluissa satoja miljoonia puntia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme