Mainos
Mainos

Lontoon tuhoisan tulipalon uhriluku nousee – kuolonuhreja on nyt jo 12

Lontoon tuhoisan tornipalon uhriluku nousee edelleen, kertoo Lontoon poliisi. Kuolonuhrien määrä oli noussut kahteentoista iltaseitsemältä Suomen aikaa.

– Voin vahvistaa, että tiedossamme on nyt 12 kuolonuhria. Tämä on vaikea ja monimutkainen operaatio ja valitettavasti ennakoin uhriluvun nousevan vielä, poliisikomentaja Stuart Cundy kertoo.

Palopäällikön mukaan tornitalosta pelastettiin 65 ihmistä.

Lontoon pormestari Sadiq Khan kertoi aiemmin, että suuri joukko ihmisiä on yhä kateissa viime yönä alkaneen palon jäljiltä. Khan huomautti Sky Newsin haastattelussa, että osa kateissa olevista voi hyvinkin olla turvassa sukulaisten tai ystävien luona.

– 29-vuotisen urani aikana en ole nähnyt mitään vastaavaa, sanoi Lontoon pelastuslaitoksen johtaja Dany Cotton Guardianin mukaan.

Hänen mukaansa talossa on 24 kerrosta ja palo on vaikuttanut niistä kaikkiin toisesta kerroksesta ylöspäin. Pelastusviranomaiset saapuivat paikalle kuudessa minuutissa hälytyksestä.

Lontoon sairaaloihin on viety jo 69 loukkaantunutta, joista 18 on kriittisessä tilassa, Lontoon terveysviranomaiset kertoivat illalla kuudelta Suomen aikaa. Loukkaantuneita on hoidettu kuudessa sairaalassa.

Syttymissyytä ei tiedetä

Lontoon pelastuslaitoksen mukaan sammutustyöt jatkuvat pitkään. Pelastuslaitoksen mukaan palomiehet käyvät rakennusta järjestelmällisesti läpi mahdollisuuksien mukaan. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Paloa sammuttamassa on ollut yli 200 palomiestä.

Grenfell Tower -tornitalo sijaitsee Pohjois-Kensingtonissa. Tietoa talossa olleiden määrästä ei kuitenkaan ole, mutta arvioiden mukaan talossa asuu satoja ihmisiä.

Suomen suurlähetystö Lontoossa kehottaa välttämään aluetta tornitalon ympärillä ja seuraamaan paikallisviranomaisten ohjetta. Lähetystön mukaan metro on suljettu toistaiseksi Hammersmithin aseman ja Edgware Roadin aseman välillä.
Poliisi on sulkenut myös osan moottoritiestä. Poliisi evakuoi myös läheisiä taloja.

"Näin ihmisten hyppäävän" 

Silminnäkijät kertovat nähneensä putoavia ihmisiä. Kaksi silminnäkijää kertoi Press Association -uutistoimistolle nähneensä, kuinka vanhemmat pudottivat kerrostalon ikkunoista lapsia alhaalla oleville ihmisille.

Yksi kertoi nähneensä, kuinka vauva pudotettiin 9. tai 10. kerroksesta. Toisen mukaan viisivuotias poika pudotettiin 5. tai 6. kerroksesta.

Asukkaiden on kerrottu pyrkineen herättämään huomiota heiluttamalla kännyköiden valoja ja taskulamppuja.
– He olivat loukussa. He eivät voineet tulla alas, erityisesti ylimmästä kerroksesta... ihmisiä on palanut, sanoi BBC:n haastattelema Daniel.

– Näin sen omin silmin. Ja näin ihmisten hyppäävän.

Tapahtumapaikalla ihmiset ovat yrittäneet tavoittaa läheisiään.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman kello yhden jälkeen yöllä. Paikalla rakennusta sammuttamassa on noin 200 palomiestä. BBC:n mukaan talon ei uskota olevan enää romahdusvaarassa.

Poliisin mukaan palo on saanut alkunsa kerrostalon yläkerroksista. Talo on rakennettu vuonna 1974, ja siinä on 120 asuntoa.

Silminnäkijät ovat kertoneet, että talossa käytetty päällyste olisi syttynyt herkästi palamaan.

– Päällyste levitti selvästi paloa. Meidän pitää selvittää, mitä tapahtui, kommentoi konservatiivikansanedustaja ja entinen palomies Mike Penning Guardianin mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme