Mainos
Mainos

Lontoossa etsitään kilpailulla seuraajaa legendaariselle Routemasterille

Lontoon pormestari Boris Johnson on julistanut suunnittelukilpailun uudesta Lontoon bussista. Voittajalle on luvassa 25 000 punnan (n. 31 000 euron) palkkio. Kilpailulla haetaan seuraajaa kaikkien lontoolaisten ja turistien tuntemalle punaiselle, legendaariselle kaksikerrosbussille, Routemasterille.

Viimeiset Routemasterit poistettiin normaalista reittiliikenteestä 2005, sillä niiden vanhentunut tekniikka oli tehnyt liikennöinnistä kallista. Routemastereissa oli rahastaja, mikä nopeutti matkantekoa, sillä liput voitiin myydä ja tarkastaa bussin liikkuessa. Toinen liikkumista nopeuttava piirre oli bussin avoin takaosa, jonka kautta bussiin ja bussista saattoi hypätä vaikka valoissa tai muualla pysäkkien ulkopuolella. Piirre ei ihastuttanut kansalaisten terveyttä vaalivia viranomaisia.

Kilpailu on seurausta Johnsonin pormestarin vaalikampanjasta, jolla hän lupasi palauttaa nyttemmin jo kadonneet Lontoon ikonit.

- Lontoo ansaitsee 2000-luvulle sopivan bussin, ja haluan mahdollisimman ison joukon ihmisiä antavan ideansa, Johnson sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa..

Hän odottaa sekä ammattilaisten yksityiskohtaisia suunnitelmia että tavallisten bussimatkustajien ideoita, joilla matkanteko saadaan sujuvammaksi.

Viimeiset Routemasterit valmistettiin 1968. Enimmillään niitä liikennöi 2760. Tänäkin päivänä muutama bussi kulkee ns. perinnereiteillä.

Suunnittelukilpailun on määrä ratketa lokakuussa.

Kilpailusta löytyy lisätietoja Lontoon liikennelaitoksen sivuilta .

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme