Mainos
Mainos

Lontoossa jättiryöstö - saalis 275 miljoonaa euroa

Britannian poliisi etsii kuumeisesti koplaa, joka tunkeutui uskaliaasti pitkänäperjantaina jalokivien ja arvoesineiden tallelokeroyritykseen ja vei mukanaan arviolta 275 miljoonan euron arvosta tavaraa.

Lontoon poliisi kertoo, että ryöstäjät käyttivät raskaan sarjan työkaluja tehdessään tunnelin tavarahissikuiluun päästäkseen kellariin yrityksessä joka oli suljettu pääsiäispyhien ajaksi.

Anonyymissä osoitteessa Hatton Gardenissa Camdenin kaupunginosassa oli liki 300 jalokiviyrityksen ja 50 arvoesinekaupan tallelokerot. Alue on Lontoon jalokivikaupan keskus.

Poliisi ei kerro ryöstösaaliin määrää mutta the Sun -sanomalehden mukaan saalis oli 275 miljoonan euron arvoinen ja määrältään suurin lajissaan Britanniassa.

Edellinen suurryöstö tapahtui 2006 kun rosvot veivät 56 miljoonaa puntaa käteistä Securitas-turvayhtiön holvista. Vuonna 2000 poliisi sen sijaan pystyi estämään Lontoossa timanttiryöstön, joka olisi ollut maailman kaikkien aikojen suurin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme