Mainos
Mainos

Lontoossa metroasemalla puukotus – poliisi tutkii terroritekona

Lontoossa metroasemalla on tapahtunut puukotus, jossa on haavoittunut vakavasti yksi ihminen. Lisäksi kaksi henkilöä sai lieviä vammoja. Poliisi on ottanut epäillyn puukottajan kiinni.  

Poliisin terrorisminvastainen yksikkö tutkii tapausta terroritekona.  

– Kehotan ihmisiä pysymään rauhallisina mutta valppaina. Terroriuhka pysyy vakavana, mikä tarkoittaa, että terrori-iskun todennäköisyys on korkea, sanoi terrorisminvastaisen yksikön komentaja Richard Walton Guardianin mukaan.  

Daily Mailin mukaan epäilty puukottaja olisi viiltänyt toisen miehen kurkun auki, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Guardian puolestaan kertoo, että häntä olisi puukotettu niskaan.  

Daily Mailin haastatteleman silminnäkijän mukaan epäilty mies oli huutanut ennen puukotusta, että "tämä on Syyrialle" ja "kaikkien teidän veri virtaa". Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.  

Daily Mailin videolla näkyy, kuinka poliisi käskee mustaan kommandopipoon pukeutunutta miestä pudottamaan puukon, mutta tämä ei tottele. Lopulta epäiltyä vastaan käytetään etälamautinta, mies kaatuu maahan ja hänet otetaan kiinni.  
Tekijä oli puukotuksen lisäksi myös uhkaillut muita asemalla olleita ihmisiä. Hänet on viety sairaalaan Itä-Lontooseen.  

Tapaus on aiheuttanut viivästyksiä Lontoon metroliikenteessä. Asema, jolla puukotus tapahtui, on toistaiseksi suljettu.  

Britannia aloitti pommitukset äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa aiemmin tällä viikolla, kun maan parlamentti hyväksyi iskut selvästi äänin 397-223. Britannia on myös nostanut kansallista hälytystasoaan.  

Vakavin Britanniassa tehty terrori-isku nähtiin vuonna 2005, kun 52 ihmistä kuoli itsemurhapommituksissa metrossa ja linja-autossa.  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme