Mainos
Mainos

Lontoossa muisteltiin terrori-iskujen uhreja

Kaksi vuotta sitten metroihin ja bussiin tehdyssä iskussa kuoli 52 ihmistä ja yli 700 loukkaantui. Lontoossa on tänään alkanut ensimmäinen oikeudenkäynti viikon takaisista terrori-iskuyrityksistä.

Lontoossa on muisteltu kaksi vuotta sitten tehtyjen terrori-iskujen uhreja. Pääministeri Gordon Brown japormestari KenLivingston laskivat seppeleet King's Crossin asemalle ennen puoltapäivää.

Pienimuotoisessa seremoniassa Brown ei pitänyt puheita, vaan hiljentyi hetkeksi pää alas laskettuna uhrien muistoksi.

Seremonioita ovat varjostaneet tiedot, joiden mukaan useat iskuista selvinneet eivät vielekään ole saaneet valtiolta korvauksia. Myös viimeaikaisen kolme pommi-iskuyritystä ovat kiristäneet turvatoimia äärimmilleen.

Tasan kaksi vuotta sitten metroihin ja bussiin tehdyssä iskussa kuoli 52 ihmistä ja yli 700 loukkaantui.

Lontoon Hyde Parkiin on tarkoitus pystyttää pysyvä muistomerkki terrori-iskujen uhrien muistoksi.

Terroriepäilty oikeudessa Lontoossa

Lontoossa on aloitettu ensimmäinen oikeudenkäynti viikon takaisista terrori-iskuyrityksistä. Irakissa lääkäriksi valmistunutta Bilal Abdullaa syytetään salaliitosta.

Abdulla vahvisti aiemmin päivällä pidetyssä lyhyessä istunnossa vain nimensä ja osoitteensa. Hänet tuodaan oikeuden eteen jälleen kuun loppupuolella.

Lontoon ja Glasgow'n epäonnistuneista iskuista on pidätetty kahdeksan epäiltyä.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme