Mainos
Mainos

Lontoossa tuhopolttoja ja ryöstelyä useilla alueilla

Lontoossa kolmatta yötä peräkkäin jatkuva ryöstely ja mellakointi leviää yhä uusille alueille.

Uutistoimitsto Reuters kertoo, että naamioituneet joukkiot ovat tuhonneet ja ryöstäneet omaisuutta lännessä Ealingissa, ja kaupungin pohjoisosassa, Camdenissa. Esimerkiksi BBC:n tv-kuvissa on näytetty miesjoukkoja juoksemassa kaduilla rikkomassa kauppojen ikkunoita.

Etelä-Lontoossa Croydonin lähiössä roihusi ainakin yksi suuri rakennuspalo. Claphamissa ryöstettiin kauppoja ja sytytettiin palamaan ainakin yksi kauppa. Idässä Hackneyssä nuorisojengit sytyttivät tuleen useita autoja ennen kuin mellakkavarusteisiin sonnustautuneet poliisit työnsivät joukkion taaksepäin.

Poliisi kertoo pidättäneensä yli 200 mellakoitsijaa, nuorin heistä on 11-vuotias poika.

Väkivaltaisuudet saivat alkunsa torstaina, kun poliisi ampui pieleen menneessä pidätyksessä kuoliaaksi mustan perheenisän Pohjois-Lontoon Tottenhamissa. Asukkaiden mukaan viikonlopun tapahtumat olivat seurausta turhautumisesta ja raivosta.

Levottomuuksista pahiten kärsineet alueet, Tottenham, Brixton, Hackney ja Peckham, ovat maahanmuuttajavaltaisia asuinalueita, joissa on korkeat työttömyysluvut.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme