Mainos
Mainos

Lontoossa tulvii – sade voi ropista EU-kielteisten eduksi

Rankkasateet ja ukkonen ovat aiheuttaneet tulvia osissa Lontoota ja Kaakkois-Englantia, mikä voi vaikuttaa EU-kansanäänestyksen tulokseen.

Äänestyspaikat avautuivat tänään kello yhdeksältä Suomen aikaa.  

BBC:n mukaan Lontooseen on ennustettu kuukauden sademäärää muutaman tunnin aikana. Teillä ja junaraiteilla on jo ollut suuria liikennekatkoksia.

Lontoon palolaitos on ottanut käyttöön pelastusveneitä, joilla se on hakenut ihmisiä pois tulvien ympäröimistä kodeista Romfordin kaupunginosassa, palolaitos kertoo Twitter-tilillään.

Independent-lehden mukaan sateet hellittävät puoleen päivään mennessä Suomen aikaa, mutta alkavat iltapäivällä taas uudestaan.

EU-kielteiset voivat hyötyä

Sateisen sään takia äänestysaktiivisuus voi laskea, mikä hyödyttäisi tutkijoiden mukaan EU-eroa ajavia, arvioi Telegraph.  

Tosin asiantuntijoiden mielipiteet siitä, vaikuttaako sää ensinkään äänestysaktiivisuuteen, vaihtelevat.  

EU-eron kannattajat sanovat kuitenkin äänestävänsä varmemmin, kuin EU-jäsenyyden kannattajat, sanoo YouGov-tutkimusyrityksen Joe Twyman tuoreessa analyysissä Telegraphin mukaan.  

Äänestysasiantuntija John Curtice puolestaan arvioi, että säällä ei ole vaikutusta äänestysaktiivisuuteen - ellei edessä ole esimerkiksi suuri tulva.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme