Mainos
Mainos

Los Angelesissa riehuu laajalle levinneet maastopalot – satoja koteja evakuoitu

Yhdysvaltain Kalifornian Los Angelesissa riehuu sen historian suurimmiksi kuvaillut maastopalot. Asiasta muun muassa kertovan BBC:n mukaan kaupungissa ja osavaltiossa on julistettu hätätila ja satoja koteja on jo evakuoitu tulipalojen takia.

BBC:n mukaan kaupungissa ainakin kolme kotia on jo tuhoutunut ja teitä on jouduttu sulkemaan.

Perjantaina alkaneet tulipalot ovat levinneet jo noin 5 000 eekkerin eli noin 2 000 hehtaarin alueelle. Los Angelesin pormestarin Eric Garcettin mukaan palojen leviämisalueen koon perusteella kyseessä ovat suurimmat maastopalot, mitä kaupungissa on koettu. Garcetti julisti kaupunkiin hätätilan lauantaina ja kehotti Kalifornian kuvernööriä Jerry Brownia tekemään saman osavaltion tasolla. Brown julisti hätätilan Kaliforniassa sunnuntaina, BBC kertoo.

Kaliforniaa koetellut lämpöaalto ja voimakkaat tuulet ovat edesauttaneet palojen leviämistä.

Maastopalot ovat riehuneet myös muualla läntisessä Yhdysvalloissa. Liittovaltion hallitus on julistanut hätätilan Montanan ja Washingtonin osavaltioissa, joissa uutistoimisto AFP:n mukaan on evakuoitu tuhansia ihmisiä. Hätätilan julistaminen mahdollistaa liittovaltion avun paloalueilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme