Mainos
Mainos

Loton jättipotti jäi saamatta seitsemän sekunnin takia

Kanadassa seitsemän sekunnin takia päävoiton menettänyt lottoaja on hävinnyt oikeudessa vaatimuksensa osuudesta miljoonapotista.

Korkeimman oikeuden päätös päätti liki seitsemän vuotta kestäneen oikeustaistelun.

Miljoonapottia oikeudessa penännyt Joel Ifergan oli mennyt lottoamaan paikalliseen markettiin juuri ennen kuponkien jättämisen määräaikaa 23. toukokuuta 2008.

Kaupan myyjä oli kehottanut Ifergania kiiruhtamaan, jotta tämän kupongit ehtivät rekisteröityä ennen yhdeksää, jolloin loton peliaika päättyi.

Kupongeista toinen ehtikin mennä läpi, mutta toiseen kuponkiin rekisteröityi seitsemän sekuntia liian myöhäinen aika. Veikkauspisteen kello näytti kuitenkin ajaksi 20.59.

Lottopisteen myyjä kertoi Iferganille, että vain toinen kupongeista oli ehtinyt rekisteröityä kyseisen viikon peliin ja toinen seuraavalle viikolle. Myyjä kysyi, haluaako Ifergan silti ostaa molemmat kupongit. Mies sanoi tahtovansa ja maksoi lotot.

Seitsemän sekuntia liian myöhään jätetyssä kupongissa oli päävoittoon oikeuttavat numerot. Ifergan olisi voittanut kupongilla puolet 27 miljoonan Kanadan dollarin (hieman alle 19 miljoonan euron) potista.

Lottoyhtiö ei kuitenkaan hyväksynyt Iferganin vaatimusta voitosta. Mies päätyi haastamaan lottoyhtiön oikeuteen.

Tapaus on tämän jälkeen käynyt läpi kaikki oikeusportaat, päättyen lopulta Iferganin vaatimuksen kieltävään päätökseen korkeimmassa oikeudessa. Korkein oikeus ei ole kommentoinut päätöstään.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme