Mainos
Mainos

Lottoskandaali ravistuttaa Serbiaa – televisiografiikka ennusti viimeisen pallon

Serbialaisessa lottoarvonnassa nähtiin tiistaina yllättävä käänne, kun arvonnassa televisiografiikkaan ilmestynyt virheellinen numero ennustikin seuraavan pallon.

Lähetyksessä arvottu neljäs pallo viidestä oli 27, mutta televisiografiikan mukaan se oli 21. Seuraavaksi lottokone arvoi pallon 21.

Tapaus herätti suuret epäilyt lavastuksesta. Suuttuneita ovat erityisesti eläkeläiset ja köyhät, joille lotto on köyhässä maassa ainoa mahdollisuus vaurastumiseen.

Serbian kansallisen loton johtaja Aleksandar Vulovic on eronnut tapauksen johdosta. Hän kuvailee eronsa syyksi ”moraalisia perusteita”.

Kansallisen loton mukaan numero ilmestyi näytölle teknisen virheen vuoksi. Erään lottovalvojan mukaan virheellisen numeron ilmestyminen seuraavana pallona on silkkaa sattumaa.

Poliisi on aloittanut tutkinnat selvittääkseen, oliko lottotulos järjestetty etukäteen. Maan sisäministerin mukaan poliisi on haastatellut asiasta viittä henkilöä, mukaan lukien ohjelman juontajaa. Heidän on käytetty myös valheenpaljastuskoneessa.

Poliisi on myös takavarikoinut lottovälineet.

Tapauksesta kertoi Daily Mail.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme