Mainos
Mainos

Löysikö lomamatkalla ollut teinipoika mysteerikoneen palan? Laittoi varastoon ja unohti

Eteläafrikkalainen teinipoika on saattanut löytää palasen kaksi vuotta sitten kadonneesta Malaysia Airlinesin lentokoneesta joulukuussa. Asia päätyi julkisuuteen vasta nyt, sillä poika kertoo unohtaneensa palan varastoon.

Asiasta kertoo uutiskanava CNN, joka on julkaissut kuvan pojasta palasen kanssa.

18-vuotias Liam Lotter kertoo CNN:n haastattelussa löytäneensä Mosambikin lomallaan palasen hiekkarannalta joulukuussa.

– Emme aluksi tienneet, mikä se oli. Serkkuni sanoi, että se näytti lentokoneen osalta. Siinä oli reikiä, jotka voisivat olla peräisin kiinnityspulteista, poika kertoo.

– Siinä voi nähdä sarjanumeron ja koodin. Se on aika kevyt, hän kuvailee.

Pojat kuljettivat palasen perheen majapaikkaan, mutta sukulaiset olivat löydön suhteen skeptisiä. Heidän mukaansa se näytti enemmän veneen kuin lentokoneen palaselta.

Tammikuussa palanen pakattiin muiden tavaroiden joukkoon ja perhe purjehti takaisin kotiin. Kotona se varastoitiin huoneeseen, jossa oli erilaisia ulkokäyttöön tarkoitettuja tavaroita.

Lotter sanoo unohtaneensa palasen, kun koulu alkoi.

Viime viikolla pojan eno näytti juttua amerikkalaisturistista, joka löysi mahdollisesti mysteerikoneen osan Mosambikistä.

– Se sai minut ajattelemaan asiaa uudelleen, Lotter sanoo.

Hänen äitinsä otti yhteyttä Australian ja Etelä-Afrikan viranomaisiin.

Palanen otetaan tutkimuksiin, joissa selvitetään, kuuluuko se maaliskuussa 2014 kadonneeseen Malaysia Airlinesiin.

Matkustajakone oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, kun se katosi 229 matkustajan kanssa. Vielä ei tiedetä, mitä koneelle tapahtui.

Mysteerikoneen osia on löydetty ja tutkittu aikaisemminkin: 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme