Mainos
Mainos

Luennolla esiteltiin MH17-turman ruumiskuvia – asiantuntijalle potkut

Hollannissa on annettu potkut asiantuntijalle, joka on ollut mukana tunnistamassa Malaysia Airlinesin alas ammutun matkustajakoneen kuolonuhreja.

Hollantilainen antropologi George Maat esitteli Leidenin yliopistolla järjestetyllä, kaikille avoimella yleisöluennolla kuvia turmassa menehtyneiden ruumiinosista selostaessaan ruumiintunnistusprosessia.

The Guardian -lehti kertoo, että onnettomuustutkijoiden keskuudessa toraa on herättänyt myös se, että Maat on kommentoinut MH17-turmasta asioita, jotka eivät kuulu hänen asiantuntijuuteensa, kuten turman syytä.

Luento järjestettiin huhtikuun alussa ja siihen osallistui arviolta 150 ihmistä. Kuvia olisi saanut näyttää luennolla opetusmateriaalina, mikäli kyse olisi ollut suljetusta tilaisuudesta.

Maat on itse kertonut luulleensa, että luennolle osallistuisi vain lääketieteen opiskelijoita. Facebookissa luentoa kuitenkin mainostettiin kaikille avoimena yleisötilaisuutena.

– Olen hyvin pahoillani, että olen loukannut tai aiheuttanut tuskaa turmassa menehtyneiden omaisille ja rakkaille, totesi Maat lausunnossaan.

Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut kone ammuttiin alas ilmeisesti ohjuksella Itä-Ukrainassa viime heinäkuussa. Turmassa kuolivat koneessa olleet 283 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme