Mainos
Mainos

Lukashenko ei anna muille mahdollisuuksia

Kampanjoinnissaan suuriin vaikeuksiin joutunut Valko-Venäjän oppositio pelkää vaalituloksia peukaloitavan valtaapitävän presidentti Lukashenkon hyväksi.

Lukashenko, Aleksandr

Valko-Venäjällä valmistaudutaan huomisiin presidentinvaaleihin ristiriitaisissa tunnelmissa. Opposition pääehdokas Vladimir Gontsharik on joutunut käymään vaalikampanjaansa suurten rajoitusten ja painostuksen alaisena.

Opposition sanomalehtien painoksia on takavarikoitu ja sisältöä sensuroitu. Sen vaalityöntekijöitä on pidätetty eikä vaalitilaisuuksille ei aina ole annettu lupaa.

Oppositio pelkää myös, että vaalitulosta peukaloidaan vuodesta 1994 vallassa olleen presidentin Aleksandr Lukashenkon hyväksi. Vaalihuoneistot ovat olleet avoinna jo keskiviikosta lähtien, eikä opposition vaalitarkkailijoilla ole mahdollisuutta valvoa, pannaanko uurniin ylimääräisiä ääniä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme