Mainos
Mainos

Lukashenko syyttää Venäjää kiristyksestä kaasukiistassa

Mikäli kiista kaasusopimuksesta ei ratkea se saattaa vaikuttaa myös Venäjän kaasutoimituksiin läntiseen Eurooppaan vuodenvaihteen jälkeen.

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko syyttää Venäjää kiristyksestä kaasutoimituksia koskevassa hintakiistassa, kertoo maan valtiollinen uutistoimisto Belta.

Lukashenkon mukaan maa ei taivu venäläisen kaasujätin Gazpromin hinnankorotusvaatimukseen vaan haluaa maakaasua jatkossakin samoilla hinnoilla kuin Gazpromin venäläisasiakkaat, Belta kertoi.

Valko-Venäjän edustajat ovat matkustaneet Moskovaan viimehetken neuvotteluihin Gazpromin edustajien kanssa. Mikäli kiista kaasusopimuksesta ei ratkea se saattaa vaikuttaa myös Venäjän kaasutoimituksiin läntiseen Eurooppaan vuodenvaihteen jälkeen.

Viidennes Venäjän euromarkkinoille toimittamasta kaasusta kulkee Valko-Venäjän kautta. Alkuvuonna samantapainen kiista Gazpromin ja Ukrainan välillä johti Euroopan kaasutoimitusten osittaiseen katkeamiseen.

(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme