Mainos
Mainos

Lumikaaos lamauttaa USA:ssa: Washington pysäyttää metron, bussit ja lentoja

Yhdysvaltain itärannikolla varaudutaan suureen lumimyrskyyn. Ennusteiden mukaan myrsky voi tuoda Washingtoniin jopa yli 60 senttiä lunta ja New Yorkiinkin puolet siitä.

Myräkän odotetaan alkavan tänään iltapäivällä paikallista aikaa. Washington varautuu myrskyyn pysäyttämällä koko kaupungin metro- ja bussiliikenteen.

Metrot ja bussit jatkavat liikennöintiä vasta maanantaina. Sanomalehti Washington Postin mukaan liikennekatkos on pisin ainakin yli 40 vuoteen.

Washingtonin metro on Yhdysvaltain toiseksi ruuhkaisin New Yorkin jälkeen. Sitä käyttää päivittäin keskimäärin 700 000 ihmistä Washingtonissa, Marylandissa ja Virginiassa.

Alueella 50 miljoonaa ihmistä

Myrsky vaikuttaa myös lento- ja tieliikenteeseen. Yhdysvaltain itärannikolla on peruttu satoja lentoja.

Lumipyryä ennustetaan ainakin 15 osavaltioon. Myrsky voi yltää jopa osiin Texasia ja Floridaa.

Kansallisen sääpalvelun NWS:n mukaan myrskyn vaikutusalueella asuu jopa 50 miljoonaa ihmistä. Paikalliset asukkaat ovat jonottaneet kaupoissa ruokaa ja lumilapioita.

Lumentulon lisäksi säätieteilijät varoittavat kovasta tuulesta, jäätävästä sateesta ja tulvista.

– Matkustamisen odotetaan olevan erittäin rajoitettua tai kokonaan mahdotonta myrskyn pahimpaan aikaan perjantai-iltana ja lauantaina, NWS varoitti.

Useisiin osavaltioihin hätätila

Myrskyn takia Washingtonin, Virginian ja Marylandin osavaltioihin on julistettu hätätila. Hätätila mahdollistaa sen, että liittovaltion resursseja voidaan ottaa käyttöön tarvittaessa.

– Olen asunut Washingtonissa koko ikäni, enkä usko nähneeni tällaista ennustetta.

Myrsky on äärimmäisen suuri, se tulee kestämään 36 tuntia, sanoi Washingtonin pormestari Muriel Bowser.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme