Mainos
Mainos

Lumilautailija selvisi hengissä lumivyörystä - katso video

Slovakialainen lumilautailija on onnistunut pelastautumaan lumivyöryn kynsistä.

Slovakian Tatra-vuoristossa lumilautailua opettava Gerhard Gasparovic oli kuvaamassa laskuaan suojalaseihinsa kiinnittämänsä kameran avulla, kun lumipatja alkoi murentua hänen allaan. Videossa näkyy, kuinka lumivyöry kuljettaa miestä rinnettä pitkin kohti vaarallista kivikkoa.

- Yritin saada itseäni parempaan asentoon, mutta lumi vei minua mukanaan kivikkoa kohti. Tiesin sen lähestyvä, mutta sitten mitään ei tapahtunutkaan. Lumivyöry käänsi minut ympäri, Gasparovic kertoi innostuneesti tapahtuneen jälkeen. Gasparovic on työskennellyt ja asunut Tatra-vuoristossa viimeisen viiden vuoden ajan.

Paikallisen televisiokanavan mukaan lumilautailijat ja laskettelijat ovat viime aikoina etsiytyneet valmiiden laskureittien ulkopuolelle, missä on tuoretta puuterilunta. Vuorenrinteille satanut puuterilumi aiheuttaa kuitenkin usein myös lumivyöryjä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme