Mainos
Mainos

Lumimyrsky rikkoo jo ennätyksiä USA:ssa

Yhdysvalloissa riehuvaa talvimyrskyä on ehätetty jo kutsua lumihurrikaaniksi.

Yli 6 000 lentoa on peruttu myrskyn takia, lentokenttiä ja valtateitä on suljettu, kymmenet tuhannet ovat ilman sähköä, lumiennätyksiä on rikottu.

Useissa osavaltiossa, esimerkiksi Wisconsinissa ja Illinoisissa, on julistettu hätätila ja kansalliskaarti on valjastettu apuun. Osissa Ohiota, Missouria ja Indianaa raivataan jääsateen jälkiä.

Pahimman pelätään olevan edessä maan koillisosassa, esimerkiksi New Yorkissa ja Massachusettsissa. Alueet ovat valmistautuneet sekä jäähän että lumeen.

Chicagossa satoi päivän aikana lunta arviolta 35 senttimetriä, ja tämä rikkoi aiemman, vuodelta 1908 olleen yhden päivän ennätyksen. Alueen koulut olivat kiinni lumen vuoksi ensimmäistä kertaa 12 vuoteen.

Monilla alueilla kyseessä oli jo talven seitsemäs lumimyrsky, ja lukuisat Yhdysvaltain kaupungit ovat jo käyttäneet talvikunnossapitoon varatut määrärahat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme