Mainos
Mainos

Lumimyrskyjä Keski-Euroopassa

Keski-Euroopassa on kamppailtu lumimyrskyjen kourissa. Myrksyt ovat eristäneet vajaat 200 kylää ja vaikeuttaneet liikennettä. Työntekijöiden on pitänyt yöpyä työpaikoillaan, ja kouluja on suljettu.

Unkarissa lumisateet ovat lamauttaneet laajoja alueita, ja lumimyrskyjen aiheuttamissa onnettomuuksissa on tällä viikolla kuollut yhteensä kuusi ihmistä. Slovakian itäosaan on julistettu hätätila. Kaksi ihmistä kuoli tehtaan katon sorruttua lumen painosta. Muissa onnettomuuksissa kuoli kaksi ihmistä.

Sveitsissä Churin vuoristoravintola jäi osittain lumivyöryn alle, mutta kukaan ei loukkaantunut. Sveitsin päätie pohjoisesta etelään Gotthardin solan läpi suljettiin Amstegin kaupungin kohdalta eilen sankan lumisateen vuoksi.

Lunta on satanut paljon tavallista enemmän myös Itävallassa, Puolan pohjoisosissa ja Albaniassa. Espanjan pohjoisosissa oli tulvavaara lumien sulaessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme