Mainos
Mainos

Lumipeniksen hävittäminen harmitti – järven jäälle ilmestyi uusi ja entistä valtavampi

Lumeen piirretty peniksen kuva käynnisti pienimuotoisen kansanliikkeen Ruotsissa.

Kaikki alkoi kikkelipiirroksesta, joka ilmestyi viikonloppuna jään lumiseen pintaan göteborgilaisen puiston kupeessa. Tekele kirvoitti ihmisiltä valituksia, joten kaupungin puisto-osasto ryhtyi toimiin sen poistamiseksi. Jää oli kuitenkin sen verran heikkoa, ettei sille uskaltanut astua.

Paikallisen miehen nappaama kuva puisto-osaston työntekijöiden yrityksistä piirroksen poistamiseksi levisi pian netissä. Mediahuomion myötä tapausta puitiin kaupunginjohtajaa myöten ja se huomioitiin myös brittiläisissä Mirror- ja Independent- lehdissä.

Maanantaina kikkeli sudittiin lopulta piiloon rannalta käsin.

Sinänsä harmittoman piirroksen hävittäminen harmitti monia. Facebookiin perustettu Tuokaa lumikikkeli takaisin -ryhmä keräsi nopeasti tuhansia jäseniä ja kaupungille alkoi ilmestyä pienempiä piirroksia samasta aiheesta.

Uutta ja ehompaa

Seuraava käänne tuli pari päivää myöhemmin, kun göteborgilaisen järven jäälle ilmestyi uusi, valtava kikkelikuva. Sen tekijäksi ilmoittautunut Emilian Sava -niminen mies oli firmansa saaman työnannon myötä poistamassa alkuperäistä kikkeliä. Facebook-protestiryhmän harmistuneita viestejä lueskeltuaan hän oli tullut katumapäälle ja tekaisi lumilinkoineen uuden.

Uudesta lumikikkelistä tuli niin suuri, että sen erottaa vain ilmasta käsin.

– Nyt kukaan ei ainakaan voi loukkaantua siitä. Sitä ei hahmota maan pinnalta, mutta sen yli lentävä helikopterilentäjä voi saada hyvät naurut, hän kertoi Göteborgs-Tidningen-lehdelle The Local -lehden siteeraamana.

Sava ei panisi pahakseen, vaikka olisi ollut edesauttamassa uuden trendin syntymistä.

– Ehdottomasti, miksi ei? Koko Ruotsi voi nyt piirtää kikkeleitä; ilmaista taidetta kaikille, Sava hehkutti Aftonbladetille torstaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme