Mainos
Mainos

Lumisade yllätti kesken Australian kevään

Voimakas myrsky on riepottanut kahden päivän ajan Kaakkois-Australiaa. Sydneyssä kaatosateet ovat aiheuttaneet tulvia, mutta paikoin on jopa lunta – kesken kukkeimman kevään.

Blue Mountainsin alueella lunta on satanut paikoin jopa 20 senttimetriä. Sähköt ovat katkenneet laajalta alueelta, teitä ja rautateitä on poikki ja kouluja on suljettu. Blackheathissa – noin 120 kilometriä Sydneystä länteen – lämpötila runsas viikko sitten oli 33 astetta, nyt siellä heitellään lumipalloja.

Lithgow’ssa asukkaat puistelevat päätään ja ihmettelevät säiden eriskummallisuutta – viime vuonna samaan aikaan alueella kärsittiin valtavista maastopaloista.

– Tämä on ihan hullua. Viime keväänä tuli eteni rinnettä alas ja uhkasi kouluamme ja meidät evakuoitin maastopalon takia. Tänä vuonna samaan aikaan kouluun ei päästä lumen takia, päivitteli Lithgown koulun rehtori Vicki Gillmore

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme