Mainos
Mainos

Lumisateet riesana eri puolilla Eurooppaa

Lumisade ja jäinen keli ovat haitanneet liikennettä ympäri Eurooppaa. Sää aiheutti tänään kilometrin mittaisia jonoja teillä ja sähköhuolto kangerteli.

Pohjois-Espanjassa rankka pyry ja jäiset tiet jättivät lähes 250 kylää eristyksiin. Bilbaossa Baskimaassa monet koulut pysyivät suljettuina, ja mm. Cantabrian alueelle ei päässyt autolla eikä junalla. Lunta saatiin jopa Mallorcan lomasaarella, jossa Espanjan television mukaan liukkaat kadut aiheuttivat useita liikenneonnettomuuksia.

Lumisade sulki myös rajanylityspaikkoja Lounais-Ranskan ja Espanjan välillä. Tuhannet rekat jonottivat esimerkiksi Biriatoun ylityspaikalla muodostaen yli 20 kilometrin jonon.

Italiassa Firenzen ja Bolognan alueella saatiin myös jälleen lunta, ja Venetsian alueella tuhannet kotitaloudet olivat ilman sähköä.

Turkin itäosassa sadat kylät joutuivat lumipyryn vuoksi eristyksiin, kun taas etelässä ihmiset saivat nauttia poikkeuksellisen lämpimästä säästä. Myös Istanbulissa mittari näytti yli 20 asteen lämpöä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme