Mainos
Mainos

Video: Lundissa odotetaan paavia “kuin Justin Bieberiä”

Lähes 30 vuoden tauon jälkeen paavi saapuu vierailulle Ruotsiin. Turvajärjestelyt ovat yhtä tiukat kuin presidentti Barack Obaman vierailulla.

Paavi Franciscuksen saapuminen juhlistamaan uskonpuhdistuksen alkamisen 500- vuotisjuhlaa Lundiin on merkittävä tapahtuma, vaikka katoliseen kirkkoon ei kuuluisikaan. Ruotsissakin kirkon jäseniä on vain rapiat 100 000. Paikalle odotetaankin uskovien lisäksi tuhansia uteliaita.

– Turvatoimet ovat samaa luokkaa kuin Obaman vierailulla, kertovat viranomaiset SVT:lle.

– Tunnelma on kuin rocktähti saapuisi. Kuin Justin Bieber, kommentoivat puolestaan Lundissa asuvat.

Lund on keskeinen paikka juhlalle. Luterilainen maailmanliitto perustettiin kaupungissa ja paavi voi osallistua heti matkansa alkajaisiksi ekumeeniseen jumalanpalvelukseen lähes tuhat vuotta vanhassa Lundin tuomiokirkossa.

Kirkonmenot on tarkoitettu vain harvoille, mutta kansa pääsee seuraamaan messua jättiscreeneiltä tai kotisohviltaan. Samalla voi juoda vaikkapa vierailua varten pullotettua Paavi-vettä.  

Paavi aikoo tavata kaksipäiväisellä vierailullaan myös kuningasperheen jäseniä ja Ruotsin poliittista johtoa.

Malmössä järjestetään iltapäivällä suuri yleisötilaisuus, johon Paavi Franciscus osallistuu. Huomenna on vuorossa jumalanpalvelus liki 20 000 päiselle yleisölle.

Paavin vierailu pidetään merkittävänä katolisen ja luterilaisen kirkon pitkällä, mutta kuoppaisella tiellä kohti sovintoa. Erimielisyydet alkoivat vuonna 1517 Martti Lutherin arvostellessa teeseissään katolista kirkkoa väärinkäytöksistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme