Mainos
Mainos

Luonnon monimuotoisuus romahtamassa

Maailman Luonnonsäätiö WWF:n raportti kertoo luonnon monimuotoisuuden vähenevän maapallolla edelleen, paikoin jopa dramaattisesti. Varsinkin meriluonto on kokenut kantojen jyrkkää vähenemistä.

WWF:n Raportti sisältää uusimman eliölajien kehitystä kuvaavan Living Planet –indeksin. Sen mukaan luonnon monimuotoisuus maapallolla on huvennut 27 prosenttia vuosien 1970 ja 2005 välillä.

Luonnon monimuotoisuuden väheneminen ei ole vain kasvi- ja eläinkunnan ongelma. Myös tulevat ihmissukupolvet kärsivät yhä enemmän nälästä ja sairauksista sekä luonnonkatastrofeista, mikäli luonnon tuhoaminen jatkuu.

- Luonnon monimuotoisuus pitää yllä maapallon elinkykyä. Monimuotoisuuden väheneminen saa muun muassa aikaan, että ruoan tuotanto on entistä haavoittuvampaa tuholaisille ja taudeille ja että puhtaasta vedestä tulee puute, kertoo kansainvälisen WWF:n johtaja James Leape.

Ensi viikon maanantaina Bonnissa Saksassa alkavat luonnon monimuotoisuuden suojelua koskevat kansainväliset sopimusneuvottelut ovat entistä kiireisemmän tehtävän edessä.

Maailman hallitukset ovat sitoutuneet tavoitteeseen, jonka mukaan luonnon monimuotoisuuden häviäminen on merkittävästi hidastunut vuoteen 2010 mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme