Mainos
Mainos

Luonnonmullistukset jatkuvat Yhdysvalloissa

Ainakin 11 ihmistä on saanut surmansa Yhdysvaltoja koettelevissa ukkos- ja pyörremyrskyissä. Kolme päivää kestäneet myrskyt ovat aiheuttaneet pahoja tulvia mm. Louisianan ja Georgian osavaltioissa.

Kansasiin ja Alabaman osavaltion eteläosaan on puolestaan julistettu hätätila ja monilta alueilta evakuoidaan asukkaita. Alabaman ja Georgian eteläosissa on jouduttu sulkemaan kouluja, koska tiet ovat olleet kulkukelvottomia.

Pyörremyrskyt ovat aiheuttaneet mittavia aineellisia tuhoja ja mm. katkoneet voimalinjoja Keski-Floridassa, jossa myrskyjen sarja pari viikkoa sitten tappoi 42 ihmistä.

Illinoisin osavaltiossa noin 300 000 ihmistä on jäänyt vaille sähköä ja lumen aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa on kuollut useita. Lumimyrskyt ovat vaikeuttaneet pahoin liikennettä myös Wisconsinin osavaltiossa.

Säätieteilijöiden mukaan kylmä rintama oli tänään siirtymässä Yhdysvaltojen eteläosiin aiheuttaen mitä todennäköisimmin maan persikanviljelijöille miljoonien dollareiden tappiot.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme