Mainos
Mainos

Luontokuvaaja ikuisti herkän hetken kahden urosleijonan välillä Keniassa – viranomainen syyttää homomiehiä eläinten provosoinnista

Luontokuvaaja Paul Goldstein ikuisti Kenian Masai Maran luonnonsuojelualueella kahden urosleijonan herkän hetken. Seksuaalivähemmistöjen kannalta konservatiivisessa maassa halutaan kuitenkin nyt erottaa tiiviissä kanssakäymisessä olevat urosleijonat toisistaan. 

Kenian lainsäädöntö seksuaalivähemmistöjä kohtaan on tiukka, ja nyt kapea tulkinta on myös löytämässä tiensä eläinten maailmaan.

Luontokuvaaja Paul Goldstein ikuisti Masai Maran luonnonsuojelualueella kahden urosleijonan muun muassa hierovan kuonojaan toisiaan vasten. Lisäksi leijonat olivat kuvaajan ikuistamisssa otoksissa sukupuoliyhteydessä. Tapauksesta on uutisoinut muiden muassa SBS-sivusto. 

The Daily Mail -brittilehdelle kuvaaja kuvailee tapausta "uskomattomaksi". Brittilehti on myös julkaissut kuvat parittelevista leijonista. 

– Tavallisesti kun leijonat parittelevat, kanssakäyminen kestää jotain sekunteja. Sen sijaan nämä kaksi urosleijonaa olivat siinä yli minuutin, Golstein kertoo havainnoistaan lehden haastattelussa. 

Luontokuvaajan mukaan tämänkaltainen kiintymyksen osoittaminen on poikkeuksellista. Normaalisti uros- ja naarasleijonan parittelu on enemmin väkivaltaista. Urokset myös tavallisesti tappavat toisten urosten pennut, mikäli johtajuus laumassa vaihtuu. 

Homoseksuaalisuus harvinaista mutta ei ennenkuulumatonta

Homoseksuaalisuus on leijonien keskuudessa harvinaista muttei ennenkuulumatonta. Leijonien keskuudessa homoseksuaalisuus on yleisempää urosten kuin naaraiden keskuudessa. 

Kun kuvat urosleijonista ovat levinneet ympäri kansainvälistä mediaa, niin äänenpainot Keniassa ovat koventuneet. 

The Daily Mailin mukaan hellät kuvat leijonista ovat saaneet Kenian television ja elokuvien ennakkotarkastuksesta vastuussa olevan tohtori Ezekiel Mutuan pois tolaltaan. 

Brittiljulkaisun mukaan Mutuan on osoittanut syyttävän sormen kohti kansallispuistossa vierailevia homomiehiä. Brittijulkaisu kertoo, että Mutua syyttäisi heidän "vaikuttaneen eläinten käytökseen". 

Nyt Mutua vaatii, että urosleijonat tulee pitää toisistaan eristyksissä kunnes tiedemiehet voivat ratkaista, kuinka leijonat ovat omaksuneet käytösmallinsa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme